Éppen az asztalosnál válogattam a szebbnél szebb anyagok közül, ugyanis egy új komódot szerettem volna csináltatni. Az egyik kedvenc időtöltésem az, hogy a lakásunkat csinosítgatom, mindig kicsit az aktuális trendeket is követve, de mégis időtállót alkotva. Stílusomat tekintve az eklektika a legjellemzőbb rám, a tömörfát, aminek minden négyzetcentimétere mesélni tudna, szívesen kombinálom modern dísztárgyakkal. Szóval épp az asztalosomnál voltam, amikor a szomszéd kétségbeesve felhívott: rohanjak haza, valószínűleg csőtörés van a lakásomban! Azonnal taxiba pattantam, közben beütöttem a keresőbe a következőt: SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében.

Valami isteni szerencse lehetett, hogy egyből egy jónak tűnő weboldalra böktem rá a találatok közt. A leírás alapján azt ígérték, akár egy órán belül vállalják a probléma orvoslását. A honlapon egyébként nagyon részletes leírásokat találunk, és a telefonszámot sem kell percekig keresni. Még soha nem volt szükségem SOS vízszerelésre Budapesten és/vagy Pest megyében, ezért sok összehasonlítási alapom nem volt, de megbízhatónak találtam az oldalt és a szakembereket az olvasottak alapján. Amikor olvastam, mennyi váratlan esemény kapcsán fordulhatunk hozzájuk, erősen reménykedtem, hogy megúszom (szó szerint) viszonylag ép bőrrel és pénztárcával. Bár a szomszédtól tudtam, hogy nincs olyan mértékű szivárgás, azzal is tisztában voltam, hogy csak akkor fogok megnyugodni, ha beszéltem egy szakemberrel. Így amilyen hamar csak bírtam, tárcsáztam a megadott számot, és a lehető leghiggadtabban próbáltam a szakemberek felmerülő kérdéseire válaszolni, mert tudtam, hogy ezzel a munkájukat segítem, így fel tudják mérni, mivel állnak szemben, mielőtt megérkeznek hozzám. Végül miután letettük a telefont, még volt pár percem a hazaérkezésig, ezért tovább olvastam a weboldalon a csőtöréssel kapcsolatos részeket, hogy minél jobban felvértezzem magam. Amikor végre hazaértem, próbáltam a tanácsokra és a józan eszemre hallgatva menteni a menthetőt, amíg megérkezett a szakember.

Mondanom sem kell: végül minden jól alakult a szereléssel is, és bár a bútor elkészülése egy kicsit csúszott, de elfoglalta méltó helyét az otthonunkban.