A legjobb barátom, Tomi már hosszú évek óta foglalkozik maszekban mindenféle famegmunkálással és fa bútorok készítésével. Az egész csak egy levezető hobbinak indult, de mindig egyre ügyesebb lett a dologban és szépen lassan átvette a helyét a fő munkahelye mellett. Most pedig már eljutott oda, hogy felmondjon és megalapítsa a saját vállalkozását, ahol teljes munkaidejében a fa bútorokkal fog csak foglalkozni. Abban azonban még egyelőre tanácstalan, hogy milyen vállalkozási formát lenne érdemes választania.

Talált egy honlapot, ez a topcegalapitas.eu/bt-alapitas, ahol a betéti társaság alapításán kívül még a korlátolt felelősségű társaságok alapításáról is rengeteg hasznos információt írnak. Gyakorlatilag részletesen felsorolják, hogy milyen lehetőségeik vannak az induló vállalkozásoknak abból a szempontból, hogy ők hogyan segítik a vállalkozás indítást.

Például lehet abban segítséget igényelni a bt-k és kft-k esetében is, hogy pusztán a papírügyekben segítsen a TopCégalapítás csapata, ami teljességgel érthető, hiszen nem egyszerű és nem egykörös munkáról van szó. Szükséges van ügyvédi ellenjegyzésre, a cégbírósághoz el kell juttatni az aláírt dokumentumokat és a többi… Ebben pedig a leggyorsabb és legegyszerűbb az, hogyha olyasvalaki segít, akinek ezekre megvannak a bejáratott emberei és folyamatai – tehát például a TopCégalapítás. Aztán persze mivel az is okozhat gondot, hogy a vállalkozásnak nincs lehetősége saját székhely alatt futni, ezért ezt is tudnak ajánlani a csomagokhoz, kicsit drágábban természetesen, de még mindig olcsóbban, mintha külön kellene valamilyen ingatlant bérelni csak erre a célra. Szóval mindenképpen jó lehetőségnek tartom, hogyha már az indulásnál azt az utat választja valaki, hogy egy ilyen cégtől kér segítséget. Függetlenül attól, hogy ők maguk foglalkoznak-e azzal a kérdéssel, ahol Tomi egyelőre tart, hogy milyen vállalkozási forma volna ideális, biztosan tudnak jó tanácsot adni, vagy akár tanácsadót, könyvelőt ajánlani. Nyitott szemmel kell járni…