Minden szülő életében eljön a pillanat, amikor gyermeke iskolaéretté válik. Ilyenkor mindig eluralkodik a pánik és a kétely, hogy mi lesz, ha majd nem tud jól teljesíteni az első osztályban a pici. Én is átestem ezen az aggódáson, hiszen nekem is nagyon fontos az, hogy szépen és választékosan tudjon beszélni a lányom. Ezen felül jó legyen a logikája és a memóriája is. Az óvodában a jó óvónénik ellenére nem kapja meg a megfelelő mennyiségű ingert, ezért úgy döntöttem, hogy a saját kezembe veszem a sorsunkat. Nem fogom beíratni semmilyen elkészítő tanfolyamra, inkább valami kis játékos feladatgyűjteményt kerestem. Ekkor bukkantam rá Szabó Szilvia mesterlogopédus oldalára, ahol iskola előkészítő feladatok széles választéka várt. Ráadásul minden információ is a rendelkezésemre állt, amik segítettek engem a döntésben.

A pedagógus számomra már az első pillanatban nagyon szimpatikus és hiteles volt, sugárzik róla az, hogy elhivatott a szakmája iránt és tényleg segíteni szeretnek azoknak, akik gondokkal küzdenek az alap készségek és képességek elsajátításában. Habár a lányom nem egy rossz képességű óvodás, sőt sokat kap dicséretet is, mégis fontosnak tartottam azt, hogy beszerezzek neki valami felkészítő feladatsort. Szeretnék minél aktívabban részt venni a tanulásában, amíg még tudok neki segíteni. Azért is esett Szabó Szilviára a választásom, mert úgy informálódtam, hogy az általa összeállított iskolai előkészítő feladatok egyszerre több kompetenciát képesek fejleszteni – pont ez volt az, amire szükségem volt. Egy átfogó felkészítés.

Iskola előkészítő feladatok az otthon melegében

Azért is ragaszkodok inkább egy ilyen feladatsorhoz, mert így van lehetőségünk magunknak beosztani az időnket. A kiválóan összeállított és felépített könyvnek köszönhetően nem kell szakértői segítség a megoldáshoz. Úgy van eleve összerakva, hogy a folyamatosan nehezedő, mégis játékos feladatok állandó sikerélményt adjanak a tanulók számára. Az egyre ügyesebb és magabiztosabb gyerekek pedig csak ámulni fognak azon, hogy mennyi mindent tanultak egy rövidke könyv feladatainak megoldása által.

Ha pedig együtt oldogatjuk ezeket, akkor én is részese lehetek a tanulási folyamatnak. Nyomon tudom követni a fejlődését, tudni fogom, hogy honnan indultunk és hogy hová jutottunk. Érteni fogom azt, ha valamiben nehézsége van és tudom jelezni akár az óvónőknek is. Oda tudok rá jobban figyelni. Mindezt pedig egy nyugodt, otthoni közegben. Árát tekintve nagyon baráti áron kapható, már-már rablás ilyen olcsón ahhoz képest, amit kapunk cserébe. Legalábbis nekem minden pénzt megér az, hogy gyermekem gond nélkül tudja venni az akadályokat az élete során, gondolok itt egyaránt az általános iskolára is. Ez a könyv minden szülő számára hasznos lehet, hogy megadja mindazt a segítséget, amelyre szükség lehet ahhoz, hogy az iskolára kellően fel tudjon készülni a gyermeke.

Biztos ez a legjobb választás?

Sokszor fáradtan érkezik haza nekem is a kislányom az óvódából, hiszen ott is rengeteg inger éri. Ezeket viszont akkor csinálhatjuk, amikor Ő szeretné és ez a nagy különbség a különböző foglalkozások és az iskola előkészítő feladatok között. Tudjuk ezeket oldalni hétvégén, este, szünetben vagy akár nyaraláson. Kis helyet foglal és amikor csak szeretnénk oldalni, megtesszük. Egy-két feladat is elég, a lényeg az, hogy motivált maradjon a gyermek és ne úgy élje meg a tanulást, mint kényszert – lesz még bőven ideje a kényszer miatt megutálni. A saját tempójában haladunk és senki sem sietteti.

Nagyon sok mindent tudnék még mesélni arról, hogy miért élvezi Szabó Szilvia mesterlogopédus végtelen bizalmamat, de szerintem az is elég, ha ellátogatunk a szilvia-logopedia.hu oldal iskola előkészítő feladataira. Garantálom, hogy téged is meg fog győzni arról, hogy az ő könyvei jelentik a legjobb választást. Minőségi terméket kaptam tőle hihetetlenül alacsony áron és a gyermekem is látványosan fejlődött. Mindenkinek ajánlani tudom ezt a kiváló könyvet és szakembert, hiszen tényleg ért a hivatásához. Látogass el az oldalára Te is és szerezd be a feladatgyűjteményét gyerkőcöd számára!