Amióta elég nagyok lettek a kutyák, hogy már nem ugrálnak az ajtókra, feltett szándékunk volt nyílászárókat cseréltetni. Az ablakok és az ajtók is már elég régiek voltak, és úgy vettük észre, hogy nem igazán szigetelnek rendesen. Ugyan mi olyan környéken lakunk, ahol nem mindennaposak a betörések, mégis már a saját bőrünkön is tapasztaltunk ilyen esetet. Szóval úgy döntöttünk, hogy nem csak nyílászárókat cserélünk, de kamera rendszert is bevezetünk.

Az előbbit tudtuk honnan szereznénk be, mert az egyik ismerősünk nem olyan régen csináltatta meg a saját ablakait és ajtóit, de az utóbbihoz az internet segítségét kellett kérnünk. Nem túl sok keresgélés után rá is akadtunk az 50szazalek.com oldalra. Innen aztán kiválasztottuk a kamerák ikont (mert sok más minden is van természetesen ebben a csoportban, ahogy az várható). Meglepően sok fajta és méretű kamerát találtunk itt. Először a legdrágább opcióra mentünk rá, mert kíváncsi voltam (igen főleg csak én), hogy milyen egy teljes CCTV szett, de rögtön rájöttünk, hogy egy sima családi házhoz nincs szükség 8 kamerás megfigyelésre, így tovább mentünk egy kevésbé komplex kamerára. Nagyon tetszett, hogy a legtöbb már úgy van fejlesztve, hogy telefonról rá tudj csatlakozni, és így akár hol is vagy, meg tudod figyelni, mi folyik a házad táján.

Egy kis vitatkozás után aztán csak visszamentünk az első kicsit drágább opcióhoz. Többek között azért, mert szerettük volna, ha nem csak a ház utcafront felőli részét tudja látni a kamera, hanem a hátsót is, hiszen nincs arra szomszédunk, de be tudnának jönni. Abban maradtunk, hogy ezek a kamerák sem valószínű, hogy örökké tartanának, így egy jó darabig nem kell majd új komplett szettet vennünk, hanem elég csak a nem használt kamerákat felszerelni, ha úgy adódik a dolog. Mert ugyan körülbelül a 8 kamerás szett 50 ezer forintba kerül, egy sima, egy kamerás is közel 20 ezer.

Miután ezt lejátszottuk magunk között, rátértünk a szállításra és fizetésre. A szállítási költség 1600 forint volt, amire számítottunk is, és ha utánvéttel rendeltük volna, még 500 forint ráment volna erre az összegre. Végül online fizettünk előre, így ezt nem kellett bele kalkulálni az árba. Ha valami rossz lett volna, azt 14 napon belül úgyis visszaküldhettük volna, szóval nem nagy dolog. De szerencsére minden gond nélkül lement, és most már teljesen megnyugodhatunk, ami a ház biztonságát illeti. Ha esetleg nektek is hasonló igényetek támadna, nézzetek be az 50szazalek.com oldalra.