Vendéglátósként az egyik legfurcsább dolog lehet, ha saját magad látogatsz el egy másik vendéglátó egységbe, és hirtelen a pult vagy az asztal másik felére kerülsz. Jómagam egy családi vállalkozás menedzselésével töltöm mindennapjaimat, hiszen egy hotelt üzemeltetünk édesapámmal. Éppen emiatt szokott érdekes lenni, amikor feleségemmel és családommal fogjuk magunkat, és elmegyünk nyaralni, vagy éppen csak egy hosszú pihenős hétvégére, és egy másik hotelban szálluk meg. Nagyon izgalmas megfigyelni, hogy hol, milyen megoldásokat alkalmaznak, hogyan kezelik az egyes helyzeteket és szituációkat.

A múlt hónapban is kiruccantunk egy pár napra, de most csak a feleségemmel kettesben, hiszen pihenésre volt szükségünk a sok munka mellett. Egy nagyon szép és jó értékelésű hotelt találtunk, amivel már a megérkezéskor nagyon meg voltunk elégedve, és nagy izgalommal vártam, hogy milyen újdonságokkal fogok találkozni.

Már az első esti vacsoránál sikerült meglepniük, hiszen amikor beléptem az étterembe, tátva maradt szám. Rusztikus dizájn fogadott és fa bútorok, valamint nyílászárók díszítették a helyiséget, emellett pedig gyönyörűen felszerelt kínáló és étkező asztalok fogadtak minket. Az ételeket tároló és melegen tartó chafingok nagyon különlegesek voltak, nem találkoztam még velük ilyen formában és elrendezésben. A tányérok és az evőeszközök sem a megszokottak voltak számomra, nagyon letisztult mégis kicsit extravagáns dizájnjuk volt formájuknak köszönhetően. Meg is kérdeztem az egyik ott dolgozót, hogy nem-e tudja esetleg, honnan szerzik be az ilyen jellegű kellékeiket, mire ő a Hunnia Kristály Kft.-t adta válasznak.

Vacsora után az ágyon elnyúlva neki is láttam a cég web oldalán való nézelődésnek, és hihetetlenül tetszett, amit láttam. A cég már több mint húsz éve a piacon van, és kimondottan vendéglátó ellátóként működnek, hiszen képesek kávézókat, hoteleket, vagy akár iskolai menzákat kiszolgálni különböző konyhai eszközökkel és berendezésekkel. Tehát a műanyag pohártól kezdve a thermoládákig tényleg mindent megtalálhatsz az oldalon. HORECA minőségű termékeket forgalmaznak, amelyeket német, olasz és svájci székhelyű, nevesebb cégektől szereznek be.

Az weboldalon könnyen rálelhetsz mindenre, hiszen részletes kategóriákba van szedve termékkészletük, így sokkal gyorsabb és egyszerűbb ez a folyamat. Hamar rá is bukkantam a chafing kategóriára, ahol valóban ott voltak a vacsoránál látott ételkínálók. Ezen kívül azonban sok más csodás kelléket találtam, amellyel újíthatnánk és díszíthetnénk szállodánkat, így már akkor elhatároztam, hogy javaslatot fogok tenni egy kisebb beruházásra a vállalkozáson belül. Ez így is történt, és mindenki szimpatizált az ötlettel. Nem volt más hátra, mint összeválogatni a szükséges eszközöket és megrendelni őket a hotel címére. Kissé tartottam attól, hogy a nagy mennyiségű áru miatt bonyolultabb lesz a kiszállítás folyamata, mint egy átlagos rendelésnél, azonban a cég nagyon profin és gyorsan elintézte, hogy minél előbb magunknál tudhassuk a csomagot, így napok alatt minden meg is érkezett hozzánk. Szuper minőségű volt minden, és már a dobozokat kicsomagolva láttam, mennyire fel fogják dobni a helyet ezek az új eszközök. A vezetőség és az alkalmazottak körében is hatalmas sikert arattak a termékek, így sikeresnek könyveltem el készletünk bővítését a Hunnia Kristály Kft. termékeivel.