Mi lenne az életünk megbízható bútoraink nélkül? Lehet kicsit sportosabbak lennénk, de tuti sokkal frusztráltabbak is. Gyerekkoromban sosem értettem, hogy mit hisztériázik ennyit nagyanyám, mikor összecsokoládéztam a kedvenc fabútorát. Hát most már értem. Eléggé drágák és eléggé elszomorodnék, ha az én lurkóm nyomna rá egy hasonló kellemes fagylaltot. Fiatalkori botlásaimból tanulva azonban nagyon értékelem most ezeket a bútorokat.

Az egyik nap üldögéltem tökéletes kis erdőszéli faházamban és azon gondolkodtam, hogy túl letisztult ez a sok, fából készült bútor körülöttem. Kéne egy kis szín a helységbe. Fiatal koromban sokszor mentem el Beatles tribute koncertekre és ott elég sok fura alakkal találkoztam. Köztük hippikkel. Ők nem ismerték a faművelés kényes mesterségét és nagy eséllyel ők is csak nevettek volna, ha leették volna az egyiket fagylalttal.

Azért jutottak pont ők eszembe, mert sokuk furcsa buddhista karkötőket hordott. Én nem tudom, hogy honnan származik a buddhizmus, úgyhogy utánanéztem. Elvileg évezredekkel ezelőtt, valahol a Benáresz környékén terjedt el először, ami a mai Nepál. Erre a keresőszóra pedig kiadott egy boltot. Nepáli Termékek, ez volt a neve. Esküszöm nagyon megtetszett az oldal. Olyan kis takaros kinézete volt, a színe hasonlított a nagyon simára csiszolt fára, ami nálam elég nagy plusz pont. Volt itt minden, a mandaláktól kezdve a hangtálakig bezárólag. Azt se tudtam még reggel, hogy a mi az a mandala, most meg azon gondolkoztam melyik tetszik a legjobban. De hát ilyen már csak ez az emberi sors.

Pár kattintás után erre a részlegre tévedtem: Mala – karkötő – Nepáli termékek. Hát ilyen szép karkötőket nem láttam még soha. Eszembe jutott hirtelen, hogy édesanyám mennyire odavan a keleti vallásokért. Sosem értettem annyira, hogy mit eszik bennük, de most látva ezeket a malákat a Nepáli Termékek oldalán, el tudom mondani nektek, hogy én is meg lettem győzve. Kettőt rendeltem hát!

Rendeltem egy rudraksha karkötőt és egy lila ónix csukló malát. Az elsőt magamnak, mert tetszett, hogy barna a színe, a másikat meg anyámnak, mert annak sokkal lágyabb volt a kialakítása és a színe is nőiesebb volt. Klikkeltem párat, megrendeltem a terméket, majd elégedetten hátradőltem a tornácomon elhelyezkedő székemen és rágyújtottam egy pipára.

Pár nap múlva meg is érkezett a két szép karkötő. Nagyon elnyerték tetszésemet, semmi panaszom nem volt se a csomagolással, se a kiszállítással. Olyan volt, mintha a karma vezérelte volna hozzám ezt az oldalt és a hippiket még a 60-as években. Nem tudtam mi a teendő ezekkel a karkötőkkel, vagy miért különlegesek, úgyhogy külön utánuk olvastam a Nepáli Termékek oldalán, ami egy kisebb lexikonnal felér, ha buddhista tárgyakról van szó. Mindegyik termék alatt részletes, hosszú leírást találtam, amiket órákig görgettem. Nem csak két karkötőt kaptam a rendelésem során, hanem egy új életszemléletet és rengeteg tanulnivalót. Elgondolkoztam következőnek egy mandalán, de a Mala – karkötő – Nepáli termékek kategóriát még egy ideig nem tudtam elhagyni, annyira megtetszettek az ott található termékek.

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a nagyszerű oldalt. Ha azon merengenétek, hogy hol találtam meg ezeket a szépségeket, akkor itt a link. Higgyétek el nekem, ha én azt mondom, hogy valahonnan megéri rendelni, akkor az úgyis van, mert ez az oldal olyan biztos mint a legszebben megmunkált fa bútoraim.