Amikor az ember bútor gyártásba kezd, akkor szembesül vele, hogy rengeteg dolgo van, amit nem is ismert még a gyártás előtt. Elméletben mindig sokkal egyszerűbb, mint gyakorlatban. A bútorok gyártásához ugyanis nem elég, ha rendelkezel a megfelelő anyagokkal és tudással igazolnod, azaz tanúsítanod is kell, hogy a bútor alapanyaga megfelelő helyről származik és megfelelő minőségű is.

rengeteg tanúsítvány van a világon, ezek a papírok hitelesítik az információkat. Mostanság költözik egy barátom, neki segítek eladni a lakását. Amikor már megvolt a vevő, akkor derült ki, hogy valójában az ingatlan eladásához szükség van egy úgynevezett energetikai tanúsítványra, ami megmutatja, hogy az ingatlan energetikai szempontból melyik csoportba tartozik, milyen az értékelése. Akkor még fogalmam sem volt róla, hogy hogyan kell ilyen tanúsítványt szerezni, de az interneten rátaláltam a https://www.e-tanusitas.eu/ oldalra.

Itt leírják, hogy pontosan mi is ez a tanúsítvány, hogy hogyan lehet hozzájutni, és velük meg is lehet csináltatni. Sokkal egyszerűbben és gyorsabban hozzájutottunk végül ehhez a tanúsítványhoz, mint gondoltuk volna.

Sikerült egy időpontot egyeztetnünk, amikor a szakember meg tudja nézni a házat és fel tudja mérni, hogy milyen állapotban van energetikai szempontból. Ezek után pedig már a következő nap meg is kaptuk a tanúsítványt. Nagyon gyorsan dolgoznak, ami nekünk kapóra jött, mert így az érdeklődőnek már meg is tudtuk mutatni, hogy milyen besorolásba esik a ház.