Azt meséltem már, hogy az öcsém elvégzett egy asztalos képzést? Tanári szakmája mellett kezdett bele a tanfolyamba és egyszerűen imádta. Ott is hagyta a katedrát és fabútorok gyártásába fogott. Azt mondja, egyáltalán nem hiányzik neki a tanítás, hiszen sokkal kreatívabb munkát végezhet a bútorgyártás során és jó érzéssel tölti el az ügyfelei elégedett visszajelzése. Csodás lehet megvalósítani valakinek az álmait!

Az én álmaim valahol máshol kezdődnek, ugyanis minden vágyam, hogy nyissak végre egy pizzázót. De nem is akármilyet, ugyanis fitness pizza árusításában gondolkodom. Lenne persze sima pizza is, de a vendáglátóhely fő profilja az egészséges pizzák árusítása lenne.

Végre az én álmaim is elkezdődtek

Nemrég végre meg is találtam a tökéletes helyet, melyet kibérelnék. Nyugodt, mégis központi helyen van, de a lényeg, hogy belépve azt a melegséget éreztem, amit mindig is elképzeltem. Miután a bérlést kipipáltam, el kellett kezdenem a gépek, eszközök beszerzését. Épp kezdtem kétségbe esni, ugyanis annyira nagy a választék. Amikor is rátaláltam a Dealer – Gastro & Ice Dealer oldalra . Itt bizony minden egytől-egyig adott volt, ami a pizzázóm működéséhez csak kellhet. Mivel a keretem a hosszú évek gyűjtögetésének hála már adott volt, el is kezdtem a bevásárlást: a Dealer – Gastro & Ice Dealer webshopjáról vettem pizzatészta nyújtó gépet, pizzalapátot, pizzakemencét és természetesen pizzapultot is. Hiszen valahonnan mégiscsak kínálnom kell majd az elkészült egészséges finomságokat.

A választás korántsem volt egyszerű, hiszen a Dealer – Gastro & Ice Dealer oldalán óriási a választék. Nem mondom, először fogalmam sem volt, pontosan mely gépeket válasszam. De szerencsére az rdealer csapata készséggel válaszolt minden – néha buta – kérdésemre, így jelentősen megkönnyítették a dolgomat. Már épp feladtam volna a rendelést, amikor eszembe jutott, hogy az ételek előkészítéséhez, a tároláshoz és a mosogatáshoz is szükségem lesz néhány termékre, ha nem akarok pórul járni. Na jó, nem is nekem jutott eszembe, ezt is a Dealer – Gastro & Ice Dealer dolgozói kötötték az orromra. Nem vagyok tapasztalt vendéglátó, nem tagadom.

Ezeket vásároltam a Dealer – Gastro & Ice Dealer webshopjáról

Hogy a feltéteket megfelelően elő tudjam készíteni, bizony zöldség szeletelőre, sajt szeletelőre és felvágott szeletelőre is szükségem lesz. Először azt gondoltam, majd egy olyan berendezést veszek, ami mindent tud vágni, de végül inkább külön berendezéseket vettem, hogy ne keveredjek egymással az alapanyagok. Laktózmentes, gluténmentes, mindenmentes és vegán pizzánk is lesz, az ételallergiások pedig (vagy azok akik nagyon figyelnek arra, mit esznek) nem igazán szeretik, ha mixelődnek egymással az ételek.

A szósz elkészítésének megkönnyítése érdekében szükségem volt egy turmixra, hogy abszolút homogén, csomómentes legyen a paradicsomszósz, melyet aztán fűszerekkel teszek még ínycsiklandozóbbá. Nem kevés gépet vásároltam tehát. Az Dealer – Gastro & Ice Dealer tagjai pedig meggyőztek, hogy vegyek fagyigépet is, hiszen a fagyit mindenki imádja. Egy pizzázónak pedig elmaradhatatlan terméke az igazi, olasz fagyi. Említettem ugyan nekik, hogy nem egy átlagos olasz pizzázó leszünk, hiszen főként az egészséges ételek árusítására helyezzük majd a hangsúlyt, de hajthatatlanok voltak. Azt mondták, hogy létezik egészséges fagyi is. Milyen igaz…

A tárolásra egy csúcs szuper hűtőt választottam, nehogy megromoljanak az alapanyagok, amikor nem dolgozom velük. Az elmaradhatatlan mosogatás pedig? Nos, hát az nem a kedvencem, de sebaj! Épp ezért találták ki a mosogatógépet. A professzionális használatra szánt, ilyen típusú eszközök pedig igazán megkönnyítik az ember dolgát.

A Dealer – Gastro & Ice Dealer csapatánál a gépeket személyesen is meg lehet tekinteni a telephelyükön, vagyis a bemutatótermükben, de nem igazán volt időm és lehetőségem oda utazni. Egyébként is azt hiszem, most zárva tart. Így inkább azt választottam, hogy szállítsák ki a megvásárolt gépeket, eszközöket. Mivel azonban ennyi termék postázása nem kis feladat, az Dealer – Gastro & Ice Dealer munkatársaival kellett egyeztetnem. Fel is hívtam őket, rendkívül segítőkészek voltak és megbeszéltük, hogy mikor hozzák ki nekem a gépeket. Illetve nem is hozzám hozzák, hiszen otthon egyáltalán nincs helyem ennyi gasztronómiai berendezés tárolására. Rögtön az újonnan bérelt pizzázóm helyszínére fogják vinni őket.

A garancia miatt sem kellett aggódnom

Persze, rögtön felvetődött bennem a kérdés, hogyha már ennyi mindent rendeltem, mi a helyzet a garanciával. Megnyugtattak, hogy természetesen van garancia a vásárolt árucikkekre, méghozzá 1 teljes év. Így amennyiben a rendeltetésszerű használat során (ez fontos, lényeges információ) meghibásodnak, akkor garanciálisan javítják azokat, szükség esetén pedig ki is cserélik őket. Ami az Dealer – Gastro & Ice Dealer webshopjában egyedülálló, hogy a használt termékekre – merthogy náluk azok is vannak – adnak garanciát, ezekre viszont csak 3 hónapot. Véleményem szerint azonban ez is szuper lehetőség azok számára, akik nem szeretnének új termékeket vásárolni vagy esetleg nem engedhetik meg magukat azt. Hiszen a minőségnek biztosan nem megy kárára az, ha egy gép használt.

Ez a nap is eljött! A kiszállítás napja

Azon a napon, amikorra megbeszéltük a szállítást, már nagyon izgatott voltam, alig bírtam várni. A szívem a torkomban dobogott és végigfolyt a hátamon a hideg veríték. Amikor lekerültek a termékek a fuvart végző autóról, rögtön tudtam, hogy sikerre viszik majd a vállalkozásomat. Csak úgy ragyogtak. Látnotok kellett volna, ahogy tükröződtek rajtuk a nap sugarai. Egyszerűen mesések voltak.

Bevetettem az újonnan vásárolt, professzionális gépeket

Nem bírtam magammal és rögtön be is állítottam őket jövőbeni helyükre. Ha pedig már használatra készen álltak, ki is kell őket próbálni, nem igaz? Hiszen az én kedvencem is egy finom, mindenmentes pizza, természetesen hús nélkül, merthogy azt sem eszem. Így készítettem egy sima margharita pizzát vegán mozzarellával, házi paradicsomszósszal. Mesés volt, ahogy az illata átjárta a helyiséget belengve minden sarkot. Pontosan tudtam, hogy az álmaim valóban elkezdődtek. Az íze pedig? Hát azt leírni sem lehet, milyen volt. Ugyanis nemcsak finom, fenséges volt, de benne volt a sokévnyi várakozás izgalma, a pizzázó nyitásának élménye, a büszkeség és persze egy csipetnyi félelem is. Tulajdonképpen az egész életem egy pizzába sütve. Bár furán hangzik, de tényleg így volt.

És hogy a tesóm se maradjon ki a buliból, megkértem, hogy készítsen fapadokat és asztalokat, ahová majd kiülhetnek a pizzázó vendégei. A pultnak pedig a külső oldalát is tegye kényelmessé, hogy a vendégek is érezzék a törődést. Minél természetesebb hatásra törekedtem, így az egyszerűségen volt a hangsúly. Szerencsére az öcsém pontosan azonosulni tudott az elképzeléseimmel, így tökéletes asztalos munkát végzett.

Nem volt más hátra, mint a pizzázó megnyitása. Előtte azonban kellett egy cégér, ugyancsak fából. kitaláljátok, kire bíztam az elkészítését? Hát persze, hogy az öcsémre. Micsoda szerencse, ha van a családban egy fával foglalkozó asztalos!