Aki fa nyílászárókat vásárol, az általában természetszerető ember. A fa nyílászárók egy kis természetes hangulatot csempésznek még a legzsúfoltabb városba is, mert ha rájuk néz az ember, egyből a kis alpesi faházak jutnak eszébe. Egy fa nyílászáró nagyon elegáns, meghatározza a ház stílusát és egy pici luxust sugároz. Ez persze csak abban az esetben igaz, ha rendben vannak tartva az ablakok és ajtók, nem kezdte ki őket a nap fénye és az erős UV sugárzás. Sajnos megvan az a hátránya a fa nyílászáróknak, hogy bizonyos időközönként le kell őket csiszolni és újra lelakkozni, mert nem bírják az idők végezetéig a környezeti hatásokat. Ennek a kiküszöbölésre manapság már lehet kapni műanyag ablakokat, amikről meg nem mondja az ember, hogy nem fából vannak, de azért azok sem igazi fa ablakok, hiába próbálkozik a modern technika.

Ha valaki odafigyel rá, hogy az otthona minél természetesebb legyen, vagy legalábbis megnyugtató természetközeliséget sugározzon, annak érdemes kipróbálnia az illóolajokat is. Ne gondolja senki, hogy a lakberendezési áruházakban kapható illatgyertyák ki tudják váltani a valódi, 100%-os tisztaságú illóolajokat; az olajok hatása sokkal tovább tart és intenzívebb is az illatuk. Nem nehéz hozzájutni illóolajokhoz, lehet őket kapni a különböző drogériákban is, de aki a kényelmes vásárlásra szavaz, annak még csak ki sem kell tennie a lábát a lakásából, mert könnyűszerrel tud rendelni az interneten is (humanityaruhaz.hu/termek/teafa_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj). Külön szakma és iparág épül az aromaterápiára és az illóolajok használatára, de aki egy kicsit is érdeklődik az ilyesmi iránt, az el tudja sajátítani az internet vagy könyvek segítségével az alapokat. Nem kell hozzá ilyen végzettség, egyszerűen csak tudni kell, hogy melyik illóolaj mire jó és hogyan lehet felhasználni.

Nem mindegy ugyanis, hogy mire akarjuk használni az illóolajat, mert ennek tükrében kell kiválasztani a felhasználási módot. Nézzük példaként a teafa illóolajat, ami rengeteg pozitív hatásáról ismert, de most az egyszerűség kedvéért csak néhányat veszünk górcső alá. Ha a teafa sebgyógyító hatását szeretnénk felhasználni valamilyen kisebb sérülés, horzsolás vagy vágás gyógyítására, akkor egyszerűen csak össze kell kevernünk egy hordozó olajjal a teafaolajat és óvatosan a seb környékére kenni. Azért van szükség a hordozó olajra, mint például a mandula olaj, mert önmagában a teafa illóolaj irritálhatja a bőrt, így többet árthat, mint használ. Kipirosodik tőle a bőr, esetleg még kis hólyagok is megjelenhetnek rajta, úgyhogy nem érdemes egy fél üveg illóolajat a sebre borítani, hogy hátha így hamarabb fog begyógyulni. És hogy mitől gyógyítja a sebet a teafaolaj? Baktérium- és vírusölő tulajdonsága miatt kitisztítja a sebet, nem engedi elszaporodni benne és a környékén a kórokozókat, ezzel elősegítve a seb gyors és steril gyógyulását.

A külsőleges használathoz tartozik még a körömgomba elleni felhasználás is, de ebben az esetben nincsen szükség hordozó olajra. Egy fültisztító pálcika segítségével csak fel kell vinni a körömlemezre az illóolajat és alaposan elkenni. Érdemes vigyázni, hogy a köröm melletti bőrre ne jusson az illóolajból, mert irritálhatja azt. Úgy kell használni ilyenkor a teafa illóolajat, mint a körömlakkot vagy az ecsetelőt, hetente néhány alkalommal be kell kenni a problémás területet és hamarosan javulás lesz tapasztalható. De ez még nem minden, annak is megváltás lehet a teafaolaj, akinek problémás az arcbőre, pattanásos, mitesszeres, túl zsíros vagy éppen túl száraz. Ilyenkor az arclemosó tonikba vagy az arckrémbe érdemes belekeverni néhány csepp teafa illóolajat; tisztító és bőrnyugtató hatása miatt a teafa hamar rendbe fog hozni minden problémát. Ez igaz a fejbőrre is, samponba keverve is tapasztalhatjuk a teafa áldásos hatását.

Ez csak néhány felhasználása egy illóolajnak, de rengeteg fajta van és mindegyik másra jó. Az illóolajokat diffúzorba is lehet tenni, ilyenkor eloszlanak a levegőben és a szobát betöltve fejtik ki hatásukat, de lehet őket gőzfürdőbe cseppenteni és inhalálni velük, vagy simán csak az üvegből belélegezni. Mindegy, melyik módszert választjuk hamar megtapasztalhatjuk az illóolajok varázserejét, ahogyan természetesen segítenek a szervezetünknek, legyen szó nátháról, a bőrünkről vagy éppen a körmünk egészségéről.

humanityaruhaz.hu/termek/teafa_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj