Egészen eddig fa bútorokkal és nyílászárókkal foglalkoztam, de most egy új téma keltette fel az érdeklődésemet: a napelemek. Egy ismerősöm házán láttam napelemeket, és eléggé kíváncsivá tett, tulajdonképpen miért is vágtak neki a napelemek telepítésének. Azt mondták, szerettek volna kicsit energiatudatosabb életmódra áttérni, és kézenfekvő volt, hogy napelemekbe fognak beruházni. Teljesen a nulláról indultak, csak ez az ötlet vezérelte őket, előtte nem sok fogalmuk volt róla, eszik-e vagy isszák a napelemeket. Így hát elkezdtek utána nézni a témának az interneten, és találtak egy oldalt, ami nagyon sokat segített nekik a továbblépésben.

Megkértem őket, hogy dobják már át nekem is az oldal linkjét, nagyon kíváncsi vagyok, mi késztethette őket erre a befektetésre. Hamarosan meg is kaptam a kért linket messengeren: sporoljnapelemmel.hu/sporolj-napelemmel-es-energiatudatossaggal . Gyorsan fel is mentem az oldalra, és meg kell, hogy mondjam, engem is felettébb meggyőzött, amit ott olvastam. Az oldal nagyon szépen összeszedi az összes olyan információt amire nekem, laikusként szükségem lehet az induláshoz. Nem használ folyamatosan idegen szavakat és kifejezéseket, csak azokra szorítkozik, amelyek mindenképp a szakzsargon részét képezik. Ezeket viszont kellőképpen és érthetően megmagyarázza, így sokkal közérthetőbbé teszi a nulláról indulók számára ezt az egyébként velős témát.

A sporoljnapelemmel.hu/sporolj-napelemmel-es-energiatudatossaggal linken az is tetszett, hogy valódi tippeket ad ahhoz, hogyan tudunk spórolni a havi villanyszámlánkon a napelemek telepítése mellett. Ugyan ez is befektetéssel jár (akár a napelemes rendszer telepítése), mégis érdemes megfontolni, hogy az ember korszerűsítse az otthonát, ahogy azt az oldalon is javasolják. Az egyik tipp, hogy a napelemes rendszer jó kiegészítése lehet például egy elektromos fűtőrendszer is. Hiszen így nem csak a villany, hanem a gázszámlát is meg lehet majd spórolni hosszú távon! Engem abszolút meggyőztek – és titeket?