Hagyományos nézeteket vallok. Számomra a szép és esztétikus bútor egyértelműen valamilyen természetes, a fának a színét és erezetét a lehető legtermészetesebb módon magán viselő tárgy, ami amellett, hogy persze funkcionális, a szemet is gyönyörködteti, méghozzá oly módon, hogy alapjaiban határozza meg a ház melegét és otthonosságát.

Hasonló okból tetszettek meg gyakorlatilag első pillantásra a skandináv típusú fűtőpanelek a https://shop.klimaglobal.hu/futopanel_62 weboldalon. Egyszerű, letisztult formák és vonalak, semmi felesleges flancolás, csak maga a tiszta elegancia. Nincsenek benne felesleges ívek, furcsa és értelmezhetetlen megoldások. Úgy díszíti a fűtőpanel az adott falat, hogy közben egyáltalán nem hivalkodó és tolakodó. Azt hiszem, erre szokták azt mondani, hogy egyszerű és nagyszerű.

Nem csoda, hogy nagy népszerűségnek örvend, hiszen amellett, hogy szép, számos más előnye is van az alkalmazásának. Az egyik legfontosabb természetesen a rendkívül gazdaságos üzemelés. Nagyon energiahatékony módon lehet hajtani ezt a kis berendezést, ami azt generálja, hogy nem kapunk infarktust, mikor kibontjuk a rezsi számlákat. Nincsenek benne mozgó, kopó alkatrészek, ezért azzal is bátran számolhatunk, hogyha egyszer beruházunk egy ilyen eszközre, akkor sokáig élvezhetjük az előnyeit. Persze ehhez az is kell, hogy ne elégedjünk meg valami másolattal, hanem a jó minőségű, északi termékeket akarjuk megvásárolni – bár a KlimaGlobal-nál egyébként is ezek a termékek az elérhetők.

Kiemelten fontos, hogy a kisgyerekes házakban is remek választás. Első ránézésre azt hihetné az ember, hogy mivel nagyon alacsonyra kell felszerelni a fűtőpaneleket, valószínűleg nem biztonságok kisgyerekek és kisállatok számára, mert könnyen megégetik magukat. Hát nem! A berendezés olyan alacsony hőmérsékleten üzemel, hogy erre nincs esély, a honlapon egy meleg nyári teraszhoz hasonlítják az eszköz hőfokát, ami azért messze van az égető élmény hőmérsékletétől. Szóval kisgyerekesek, kiskutyások előre!

A nagyon olcsó üzemeltetés és könnyű és gyors beszerelés mellett egyébként maga a beszerzés sem kerül csilliárdokba, hiszen nagyjából 50 és 100 ezer forint között bármilyen színben, méretben és kivitelben hozzá lehet jutni egy ilyen fűtőpanelhez a https://shop.klimaglobal.hu/futopanel_62 oldalán. Persze garancia is dukál a termékhez, méghozzá 5 év, ami nem kevés idő.

Én őszintén bízom abban, hogy az igazán olcsó fűtés záloga lehet ez a megoldás, ráadásul elektromos üzemeléséből adódóan akár teljesen zöld erőforrásból is üzemeltethető. Így tehát nem elég, hogy a gázhálózattól függetlenné válhatunk, de épp ugyanennyi erővel a villamos hálózatra se feltétlen van szükség a rendszer üzemben tartásához. Szerintem ezek olyan felbecsülhetetlen előnyök, amiknek ugyan a mai napokban nem biztos, hogy mindenki látja az értelmét, de jöhetnek még olyan idők erre a bolygóra, amikor az fog tudni tovább bekuckózni, aki mindent meg tud saját maga is termelni – téli időjárásban többek között akár a meleg lakást.