Amikor még fiatal voltam, mindig el kellett mennünk a fotóboltba, hogy előhívassuk a fotókat. Amint megjelentek a digitális fotók, már nem volt erre szükség. De most, mikor hosszú évek fotó termését szeretnénk nézegetni, egy kicsit zavaró, hogy folyamatosan a képernyőket kell bújni, a fájlok között keresgélünk, ha egy pillanatot újra szeretnénk élni.

Persze erre is van megoldás. A fa olyan sokoldalú anyag, hogy a felhasználásával akár papírt is lehet készíteni. Ez pedig a fényképek kinyomtatása szempontjából remek dolog, hiszen fotópapír is készíthető belőle.

A fotópapírra nyomtatott fotók teljesen olyanok, mint azok, amiket gyerekkoromban előhívattunk. Persze ehhez egy jó nyomtatóra is szükség van. Vannak olyan nyomtatók, amik nagyon részletes képeket nyomtatnak, nem mosódnak el és szép, élénk színekkel dolgoznak. Ha van egy ilyen nyomtatónk, akkor már csak arra van szükség, hogy kifejezetten jóm minőségű fotópapírokat szerezzünk be.

A legegyszerűbb, hogyha interneten keresztül vásárolunk. Nekem amikor bármire szükségem van a nyomtatóhoz, akkor mindig a nyomtatoalkatresz.hu oldalon vásárolok. Itt lehet kapni tintapatronokat és még fotópapírt is.

Persze nem kell a képeket kifejezetten fotópapírra nyomtatni,de szerintem sokkal jobban néz ki és sokkal tartósabb is. A fotópapír ugyanis sokkal vastagabb és tartósabb.

Azért szeretek innen rendelni, mert ingyenes a szállítás. Mindig hamar megkapom, amit rendelek és mindig jó minőségű. A papírboltokhoz képest olcsóbban lehet hozzájutni a fotópapírhoz is itt.

Amikor sokat fotózok, akkor mindig kiválasztom a legjobb képeket, azokat nyomtatom csak ki. Hiszen jó, ha az összes megvan, nem kell mindet kinyomtatni, csak azokat, amik valóban jók. Ez egy nagy előnye a digitális fotóknak, hogy úgymond kísérletezhetünk a fotókkal és elég csak azokat kinyomtatnunk, amiket valóban jónak gondolunk, nem úgy, mint mikor a régi filmes gépekkel fotóztunk, akkor mindent megkaptunk fizikai formában is.

De így, hogy otthon is fotó minőségben ki lehet mindent nyomtatni, mi dönthetjük el, melyikeket szeretnénk, és azt eltehetjük, vagy akár az otthonunkat is díszíthetjük vele.