A lakberendezés nem egyszerű feladat; legalábbis nekem nem volt az. Hiába nézegettem ezer videót, ötletet, olvastam el rengeteg leírást, csak egyre bizonytalanabb lettem. Annyira rágörcsöltem arra, hogy álmaim otthonát hozzam össze, hogy teljesen leblokkoltam és már abban sem voltam biztos, hogy milyen betűtípussal írjam ki a nevem a postaládára.

Úgyhogy vettem egy nagy levegőt, leültem a szinte üres lakás közepére és elkezdtem összeírni, hogy én mit szeretnék. Nem vettem figyelembe az éppen aktuális trendeket, vagy a divatos anyagokat, színeket; csak azzal törődtem, hogy én mit szeretnék. Így jöttem rá, hogy szinte minden bútort natúr fából szeretnék, mert imádok a természetben lenni és nem börtönnek akarom berendezni a lakásomat, hanem egy kellemes, megnyugtató helynek. Úgyhogy a fa bútorokat beszereztem, még a fürdőszobába is ilyenek kerültek.

Na igen, ha már fürdőszoba, akkor csempék. A bútorok egyszerűsége miatt csempéből valami extravagánsat akartam, úgyhogy a különböző lerakási mintákban és színekben merültem el. Pont a szokatlan lerakási miatt szembesülnöm kellett egy problémával, mégpedig a csempe vágás problematikájával. Elég sok helyen kellett elvágni csempét, hogy kijöjjön a minta, de nagy szerencsémre kaptam segítséget, mégpedig egy segítőkész barkácsbolti eladó fiútól. Vagy másfél órán keresztül ecseteltem neki az elképzelésemet, hogy milyen mintát szeretnék és milyen árnyalatokat kevernék. Azt hittem, már az agyára megyek szegénynek, de nagyon segítőkész volt és megmutatta az összes raktáron lévő színt és mintázatot.

Nagy nehezen összeszedtem, hogy nekem mire lenne szükségem a fürdőszobába, aztán megkérdeztem tőle, hogy hogyan kell csempét lerakni. Ezen jót nevetett és azt tanácsolta, hogy lehetőségeimhez mérten inkább hívjak egy burkolót, aki tökéletesre megcsinálja nekem, de én szeretem a kihívásokat, úgyhogy újabb másfél órában elmondattam vele a csempelerakás fortélyait. Amikor már menni készültem, nagyon aranyosan felajánlotta, hogy segít nekem, ha szeretném. Én persze örültem minden segítségnek, úgyhogy örömmel elfogadtam.

El is érkezett a nagy nap, reggel megjelent nálam, hozta a csempevágót is és elkezdődött a munka. Késő délutánig alig álltunk meg, de készen lett a fürdőszoba. Nagyon tetszett, éppen olyan volt, mint ahogy elképzeltem és leírtam neki. Fizetni akartam a segítségéért, de nem fogadott el semmi cserébe. Annyira jól sikerült ez a csempe lerakás, hogy azóta ő is itt lakik velem, lassan az esküvőnkre készülünk.