Nemrég úgy döntöttem, hogy kicserélem a lakásban a nyílászárókat. Kinéztem egy csodaszép fajtát, igazi fából. Gyönyörű, elegáns kinézetű darabokról beszélgetünk. Miután megérkeztek a boltba, ahová rendeltem, el is akartam menni értük, ám egy óriási gonddal szembesültem: baj van a kocsival!

Hát, nem gondoltam volna, hogy emiatt csúszik majd pár napot, hogy kicseréljük az ablakokat, de hát nem tudok mit tenni, meg kell oldani a problémát.

Sajnos a régi autószerelőmmel gondjaim voltak, nem is kicsik, így hát nem akartam visszamenni hozzá. Nem szeretem, hogyha valaki nem egyértelmű. Sokszor fordult elő olyan, hogy elmentem a kocsiért, és közölte, hogy nem is annyi lesz ,mint amennyiben megegyeztünk, mert másképp kellett megoldania a szerelést. Részleteket nem mondott, nem magyarázta el rendesen, mi az oka annak, hogy többet kell fizetnem. Sőt, sokszor azt is lusta volt elmagyarázni, hogy mi volt a probléma, pedig azért ezt a saját kocsimnál csak jogom lenne tudni…

A barátoktól kértem tanácsot, hová vigyem az autót. Raul, az unokatestvérem azt javasolta, hogy https://www.metaautoszerviz.hu szerelőire bízzam, és akkor nem fog fájni a fejem.
Neki nagyon jó tapasztalatai vannak a céggel. Már évek óta ide hordja a 19. kerületbe, és mindig korrekten végezték a munkájukat. Nagyon szeret oda menni, mert mindig pontos tájékoztatást kap, valamint nagyon kedvesek és segítőkészek is az ottani dolgozók. Nyilván az sem elhanyagolandó, hogy amit itt megszerelnek, az valóban meg is javul!

Ha Raul ilyen jól vélekedik róla, úgy gondoltam, nekem is megér egy próbát. A jelenlegi bajt meg kell oldani, veszteni nem tudok.

Aznap felkerestem a https://www.metaautoszerviz.hu weboldalt. Tetszett, mert átlátható, modern kinézetű volt. Már önmagában az is tetszett, hogy egy autóműhelynek van weboldala. Az internet világát éljük, erre szükség lenne már, mégsem fordítanak rá nagy figyelmet sok esetben.

A https://www.metaautoszerviz.hu blogja fogott meg először. Nagyon sok autókkal kapcsolatos kérdésemre választ kaptam. Szakmailag hasznos cikkek voltak ezek, amik úgy voltak megfogalmazva, hogy a laikusok számára is érthető legyen, de véletlenül sem semmitmondó.

A szervizben rengeteg feladatot bízhatunk a https://www.metaautoszerviz.hu munkatársaira. Ilyenek például a fékjavítás, ellenőrzés; futóműbeállítás; kipufogójavítás; lengéscsillapítók és rugók cseréje; gumijavítás és csere; klímatisztítás, fertőtlenítés; és sorolhatnám még napestig.

Mivel a szakértelmükről már több helyen előzetes bizonyítékot kaptam, úgy döntöttem, tárcsázok, és felhívom őket. Kedvesen fogadták a hívásom, nem kellett órákig várni, hogy felvegyék a kagylót.
Megbeszéltük, hogy mi a gond (legalábbis próbáltam elmondani nekik), és kaptam is egy időpontot, amikor elvihetem hozzájuk az autót. A beszélgetés során arról is kaptam információt, hogy időpontot akár online is foglalhatok legközelebb, ami a 21. században óriási előny! Sokak több cégnek kellene ezt a lehetőséget alkalmaznia.

Másnap vittem a kocsit a https://www.metaautoszerviz.hu szervizébe. Izgultam több dolog miatt is: egyrészt azért, mert nem sikerült levetkőznöm a régi, rossz tapasztalatok okozta félelmet, másrészt azért, mert nem tudtam, mekkora a baj a kocsimmal.

Amikor odaértem, a kedves kollégák gyorsan eloszlatták a félelmeimet. Mondták, hogy semmi probléma nem lesz, most elviszik az autót, átnézik, és utána megbeszéljük a továbbiakat. Ameddig nem mondok igent, addig nem kezdenek el szerelni semmit.

Amíg az átvizsgálás zajlott, addig leülhettem egy kényelmes váróban. Ez egészen egyedi, hogyha autós cégekre gondolunk, soha nem találkoztam ilyennel, de kétségtelenül kellemes meglepetés volt. Máshol volt olyan, hogy szó szerint a koszos, elhasznált autógumik mellett állva, vagy épp az udvaron kellett megvárnom, hogy befejezzék a szerelést. Nem volt kellemes…
Ezzel ellentéten a https://www.metaautoszerviz.hu műhelynél van egy kényelmes, tiszta, klímával ellátott ügyfélváró, ahol leülhettem. Mivel internetezni is tudtam végig, így gyorsan repült az idő.
Egyszercsak szóltak, hogy mehetek, mert megnézték a kocsit. Megnyugtattak, hogy nem olyan nagy a gond, mint amilyennek tűnik. Mivel gyorsan orvosolható problémáról beszéltünk, másnap mehettem is a kocsiért, és előre megmondták, mennyibe fog kerülni a szerelés. Ez nagyon meglepett, ugyanis ezt soha nem tudhattam korábban előre. Náluk ez viszont természetes, van előre megírt árlistájuk, mely a honlapon elérhető.

A javítást követően a kocsi kifogástalanul működött. Remek volt vezetni, semmi hibája nem volt, és tényleg annyiit fizettem, amiben előre megegyeztünk!
A https://www.metaautoszerviz.hu emberei segíttek néhány tanáccsal, hogy hogyan tudom meghosszabbítani a kocsim élettartamát, hogyan kímélhetem jobban, mint eddig. Ezek nagyon jól jöttek, nem ismertem ezeket a tanácsokat.
Úgy döntöttem, ide fogom hordani ezentúl a kocsit. Azonnal egyeztettünk is egy időpontot rutinszervizre, ahol olajat és vezérlést fogunk cserélni.

https://www.metaautoszerviz.hu

Igaza volt Raulnak, a https://www.metaautoszerviz.hu egy kiváló cég. Jobb kezekbe nem is adhatja az ember a kocsiját márkától, életkortól függetlenül!
Most már nem gond elmenni a szép, új, fából készült ablakokért, és az autóm után a lakás is megújulhat végre.