Szabadidőmben legszívesebben farigcsálok. Mindenféle tárgyat szobrot, vagy megrendelésre még fabútorokat is készítek. Ilyenkor mindenféle internetes dolgot elzárok, de különösebben nem is bánom, mert sose voltam az a modern fajta. Éppen ezért van, hogy néha nem teljesen értem, amiről a barátaim beszélgetnek. Múltkor hallottam egy számomra tökre ismeretlen szót: selfiemat. Fogalmam se volt mi az, de mivel nem akartam beégni inkább csak hallgattam. Otthon rákerestem, és rátaláltam a selfiegep.hu oldalára.

Arra így egész hamar sikerült rájönnöm, hogy a selfiemat tulajdonképpen azt jelenti, hogy selfie gép, de ezzel se lettem sokkal előrébb. Szerencsére a selfiegep.hu oldal nem bízza a véletlenre és szépen érthetően elmagyarázza, hogy még az olyan álomvilágban élők is megértsék mint én.

Tulajdonképpen ez egy kisméretű fotóautomata. Nagyon vagány, mert egy pici dobozba egy egész fotóstúdiót sűrítettek bele. Tükörreflexes kamerával rendelkezik és egy stúdió minőségű vaku van hozzáerősítve, így sötétben is kifogástalan képeket lehet vele készíteni. Ami pedig a hab a tortán, hogy nem csak képeket lehet vele készíteni, hanem ott helyben ki is nyomtatják neked és így megkapja mindenki azt a különleges retro élményt (persze modern köntösbe csomagolva), hogy kézzel fogható képet kaphat.

Ezt a gépezetet egyébként ki is lehet bérelni, esküvőkre, rendezvényekre, különböző céges partikra. Egy 3×3 méteres területet foglal az egész, mármint nem a gép, hanem minden kellékkel együtt. Ugyanis a csomaghoz jár automatikusan egy fehér fotófal (de ha valaki más milyet szeretne, akkor felár ellenében választhat másikat is), illetve mindenféle mókás kellék, amikkel fel lehet dobni a képeket. Természetesen a 21. századhoz hűen digitális formában is meg lehet kapni az összes elkészült képet, így azok, akik aktívak a közösségi oldalakon, ők ott is meg tudják osztani őket.

Az is nagyon jó ötlet szerintem, hogy ha valaki azt szeretné, hogy a rendezvényen készült képek, valahogy jelezzék az eseményt magát, lehet kérni egyedi kialakítású keretet, dátumozást, vagy esetleg egy céges buli esetén magát a logót, a kinyomtatott fotókra.

Szerintem ez egy tök jó dolog, lehet annyira nem is rossz hely ez az internet, ha ilyen jó dolgokra lehet bukkanni mint a selfigep.hu

selfiemat