Őszinte leszek, álmomban sem gondoltam volna, hogy egy saját lakás nagyobb stresszt tud okozni, mint egy albérlet! Persze persze, logikus, hogy a nagy munkálatokat a főbérlő intézi egy bérelt lakás esetén, de a saját lakás könnyebb esetnek látszott eleinte, ugyanis ott a magam ura lehetek, senki nem szól bele az életembe, és hasonlók. No igen, ez mind igaz is, de a felelősség is az enyém…

Az első ilyen nehézség az volt, amikor új nyílászárókat szerettem volna a lakásba beszerelni. Szerelmes vagyok a gyönyörű, fából készült nyílászárókba és bútorokba, de amikor megtudtam, mennyibe kerülnek, teljesen padlót fogtam.
Isteni szerencse, hogy volt már ekkorra egy stabil munkahelyem, ahol elegendő volt a fizetésem arra, hogy lassacskán meg tudjam belőle spórolni a hőn áhított, gyönyörű fából készült ablakokat és ajtókat.

Ha már az állásoknál tartunk, ez is megér néhány szót, ugyanis nem csak a szép faablakokat, hanem a lakásomat is ennek az állásnak köszönhetem, az állásom pedig a TopiWork Iskolaszövetkezet érdeme.

Évekkel ezelőtt én is, ahogy még oly sok egyetemista, eléggé pénzszűkében voltam, így hát úgy döntöttem, ideje belekóstolni a felnőtt életbe és elkezdeni pénzt keresni. Igen ám, de diákként, kb nulla végzettséggel és tapasztalattal, bizony meglehetősen nehéz munkát találni, jó munkát meg pláne. Ekkor akadt az utamba a TopiWork Iskolaszövetkezet, amikor a keresőben a budapesti diákmunka lehetőségek után kutattam.

Már a weblapjuk is meggyőzőtt, bizalomgerjesztő volt számomra a szép dizájn, gyors weblap. Jó, tudom, a könyvet se a borítója alapján ítéljük meg, de a többi diákmunka portált elnézve az igényes weboldal nem mindenkinél van jelen, pedig szerintem ez már a 21. században rendkívül fontos.

A TopiWork oldala nagyon könnyen kezelhető: igazából rögtön a főoldalon lehetőség van beírni, hogy hol szeretnél munkát vállalni és milyen munkát keresel. Ha ez megvan, akkor már listázza is a lehetőségeket.
Ezen a portálon rengeteg budapesti diákmunka lehetőség van, ráadásul elképesztően változatos megoldásokban: vannak például egészen egyszerű fizikai munkák, melyek szinte bárki számára alkalmasak lehetnek és nem igényelnek tapasztalatot, míg vannak egészen specifikus gyakornoki munkák is, melyekkel a különféle mérnök vagy IT szakos hallgatókat kívánják segíteni a karrierjük beindításában.

Hát, én is az utóbbi kategóriában találtam végül állást, bár őszinte leszek, amikor először jelentkeztem a TopiWork-höz, akkor azzal is elégedett lettem volna, hogyha beintéznek egy raktárba dobozokat pakolni. Bármi szóba jöhetett volna, amiért pénzt adnak – na jó, azért nem bármi, de ésszerű keretek között elég sok minden -, de végül is ettől sokkal jobban jártam.

Egy gyakornoki pozíciót sikerült megcsípnem a TopiWork által, ami már diákként is nagyon korrekt fizetést adott, ráadásul, mivel elégedettek voltak velem a munkáltatóim, a diplomám kézhezvételekor feltették a nagy kérdést, miszerint szeretnék-e náluk tovább dolgozni?
Hát persze, hogy igent mondtam! A TopiWork remek helyre közvetített, látszott, hogy tudják a dolgukat és minőségi partnerekkel dolgoznak.

A mai napig tiszta szívből ajánlom a fiatalabb ismerősöknek a TopiWork csapatát, hogyha budapesti diákmunka után kutatnak éppen. Szerintem nagyon korrekt ez a közvetítőcég, diákok és munkáltatók szempontjából egyaránt. A fizetésem mindig pontosan érkezett, a járulékokkal mindig minden rendben volt, és valóban minőségi helyekre segítik bejutni a diákokat.

Ha budapesti diákmunka, akkor csakis a Topiwork! Ha hallgattok rám, és rajtuk keresztül szereztek állást, akkor talán egy napon még Nektek is lesz lehetőségetek arra, hogy olyan gyönyörű fából készült ajtók és ablakok díszítsék a lakásotokat, mint nekem.