Biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoztunk, amikor fa nyílászárókat választottunk az otthonunkba. Mindig is ez volt az elképzelésünk, és tudom, hogy sokan odavannak a műanyag, modern ajtókért és ablakokért, de hogy őszinte legyek, az nem a mi világunk. Nem csak a minőség és a megbízhatóság, hanem az összkép is a része volt annak, hogy így döntöttünk. Nem egyszerű dolog egyébként a felújítás, szerintem ezt senkinek sem kell magyaráznom, akinek volt már része ilyen „mókában”. A szakemberek ráérése, az alapanyagok költségei, a sok változás, rohanás, idegeskedés, csúszás bizony kikezdi a legedzettebb idegrendszert is. Szerencsére már azt tudom mondani, hogy a vége felé járunk a történetnek, szóval minden jó, ha a vége jó – remélem, pár hét, és ezt mondhatom, őszintén, szívből mosolyogva és megkönnyebbülten! Eltökélt szándékunk volt, hogy az év végével letudjuk a felújítást is, de sajnos nem garantált, hogy ez meg fog valósulni. És azért vegyük számításba, hogy az időjáráson is sok dolog múlik. Már azért a lelki szemeink előtt elég jól látjuk a végeredményt – és mint mondtam, az ablakok nagyon sokat dobnak az összképen! Az is sokat számított, hogy nekünk a szabványablakok közül egyik sem volt megfelelő, és mivel úgyis teljesen személyre szabottat kellett gyártatni, úgy voltunk vele, hogy akkor már tényleg legyen maximálisan olyan, amilyenre mi szeretnénk! Hányszor ültünk úgy az albérletünk rossz minőségű ablakai alatt korábban, hogy na, majd ha saját otthonunk lesz, és mi tervezhetjük meg, rendezhetjük be, majd csak jólesően mosolygunk rajta, hogy honnan is indultunk… Remélem, hogy hamarosan elérkezünk a célhoz! Na és persze ott vannak az ajtók is. Én kifejezetten nem szeretem a „sejtetős” ajtókat. Persze ahol szükség lehet egy kis fényre, ott lehet alkalmazni az üveges megoldást, de alapvetően inkább a teli ajtókban gondolkodtunk, ha az otthonunkról van szó, főleg az emeleti helyiségeknél. Mi összességében tényleg úgy terveztük meg a kuckónkat, hogy itt szeretnénk leélni az életünket…

Lesz helyem az otthoni alkotásra is, egyfajta hobbiszoba lesz egyelőre az egyik helyiség, ahová el tudom képzelni, hogy ha majd belépek, illatolajjal lesz tele az egyik polc. Az illatolaj ugyanis egy általam igen gyakran használt termék, legyen szó éppen gyertyakészítésről vagy homemade kozmetikumokról. A Pipere Portára mindig számíthatok, ha minőségi termékeket és alapanyagokat keresek az alkotáshoz. Jó pár különböző illatot tárazok be általában: van egy kedvencem, amit igazából tusfürdőbe, testápolóba és samponba is nagyon szeretek használni, olyan igazi „tisztaság-illata” van, már ha lehet ilyet mondani. Aztán vannak olyan olajok is, amik kifejezetten gyertyaöntéshez használatosak, itt lehet gondolni például olyan illatokra is, mint az almás pite illatolaj – isteni egy-egy ilyen gyertyát meggyújtani az őszi és téli hűvös estéken! Nem csak én imádom, hanem mindenki a családban. De készíthetünk például fürdőbombákat, aromagyöngyöket akár designer illatokból is – a honlapon ugyanis megtalálhatóak a legikonikusabb parfümök olaj verziói, vagy éppen karácsonyi és egyéb szezonális illatok közül tudunk válogatni.

De nem csak alapanyagok tekintetében számíthatunk a Pipere Porta nagyszerű kínálatára. Ha védőfelszerelés, kiöntő forma vagy egyéb apróság kell, azt is meg tudjuk náluk vásárolni. Nagyon örültem, amikor először felfedeztem a weboldalt, vagyis amikor ajánlotta az egyik kedves barátom, aki hozzám hasonlóan kreatív hobbikat űz. Mindig panaszkodtam azzal a ténnyel kapcsolatban ugyanis, hogy általában több boltot kell végigjárnom, mire mindent meg tudok venni, amire szükségem van. Mondta erre, hogy ő már hónapok óta online oldja meg a dolgokat, és az összes dolgot be tudja szerezni egy helyről, amire szüksége van. Nos, már kitalálhattátok, hogy ez a hely a Pipere Porta. A budapestieknek egyébként ajánlom a fizikai üzletüket is, mert itt aztán meg lehet szagolgatni minden illatos dolgot, ami sajnos még a digitális világnak egy nagy mínusza – annyi mindent át lehet adni az online térben, de illatokat bizony nem… Még! Ráadásul azon kívül, hogy az üzletben át tudod venni az összerakott rendelésed, többféle mód is rendelkezésre áll még, és ez mind szállítós megoldás. Így az ország bármely pontjáról élvezheted a Pipere Porta portékáit. A csomagpontos vagy csomagautomatás megoldás azok számára javallott, akik nem szeretnének élni a futárral történő házhozszállítás lehetőségével. Mindenki válassza azt természetesen, ami számára a legpraktikusabb és legkényelmesebb. Mivel én otthonról dolgozom, nekem az a legjobb, ha futár hozza ki a rendelésem, de az egyik barátnőmnek a munkahelyéhez közeli csomagpont vált be a leginkább. Bizony, egyből továbbadtam a tuti infót! Azért is gondoltam, hogy másoknak is hasznos lehet, ha itt, a blogon is írok egy kicsit a pipereportáról. Az illataikat tényleg kiemelten imádom, de egyébként mindegyik általam próbált alapanyagukról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, nagyon jó minőségűek és könnyű velük elérni a kívánt hatást. Most az a legújabb tervem, hogy megpróbálkozom a fürdőbomba készítésével is, állítólag nagyon egyszerű az egész művelet, csak jól ki kell találnom a szín- és illatkombót előtte – azt hiszem, bőven lesz miből válogatni! Ha jól sikerül, az talán ahhoz is meghozza a bátorságom, hogy ajándékba, személyre szabottan is készítsek párat – majd meglátjuk, mi lesz a történet vége, de az biztos, hogy a Pipere Portánál mindent megtalálok a művelethez, amire csak szükségem lehet.

illatolaj

Mivel korábban csak testápolót és hajápoló szereket készítettem, itt az ideje egy kis frissítésnek. A Pipere Porta webshopja logikusan felépített, könnyen kezelhető menükkel fogsz találkozni, ha ellátogatsz a pipereporta.hu oldalra. Ezt is nagyon kedvelem benne: nagyon egyszerű a használata, ráadásul az, ha profilod van, még egy csomó műveletet megkönnyít és rövidebbé tesz. Ha pedig elsőre vásárolsz az oldalon, vagy egyáltalán a kézműveskedés egy viszonylag új dolog neked, akkor a leírások különösen fontosak lesznek számodra, emellett pedig a bemutató videókat is előszeretettel ajánlani tudom neked! Nagyon sok fontos dolgot mutatnak be ezek a felvételek, és azt hiszem, elegendő mankót biztosítanak a termékeik használatához. Ne feledjük el, hogy azért számos olyan alapanyag van, amivel óvatosan kell dolgozni, gondoljunk akár csak a szappankészítésre… De biztos vagyok benne, hogy a Pipere Porta szuper árucikkeivel menni fog az, amit fejben már elterveztél!

Épp egy rendelést várok a napokban, már alig várom, hogy megérkezzen a télre hangolódós kis válogatásom! Nagyon sokat dob a hangulatomon egy-egy elkészült apróság, hát még maga a folyamat, amíg tervezgetek és alkotok… Így tényleg ajánlom azoknak is, akik valami újat próbálnának ki, és azoknak is, akik már régóta keresnek jó ár-érték arányban elérhető alapanyagokat gyertya, szappan, vagy egyéb kozmetikumok készítéséhez.