A fa bútorok mindig is nagyon tetszettek, ezért nem is volt kérdés, hogy a házfelújítás alkalmával maradok a már megszokott fa bútoroknál és a régi szekrényeket ilyenekre cserélem ki. Sokan nem találják elég tartósnak vagy modernnek a fa bútorokat, mert ápolni kell őket és divatjamúltak, de szerintem gyönyörűek és az egész szobának a díszei lehetnek. Elkérik az árukat, az nem vitás, de nem feltétlenül kell megvenni az antik, díszített, egyedi komódot vagy szekrényt; nekem teljesen járható útnak bizonyult az is, hogy készíttetek bútorokat. Az asztalos már ismer, elég gyakran szoktam menni hozzá.

Legutóbbi alkalommal is éppen hozzá készültem, amikor felhívott a fogorvosom, hogy most tudnék menni hozzá gyökérkezelésre. Régóta húztam már ezt a beavatkozást, igazából túl akartam esni rajta, de nem rajongok a fogászatokért, úgyhogy húztam, ameddig lehetett. Nem is bántam, hogy nem kaptam azonnal időpontot, legalább fel tudtam készülni a gyökérkezelésre. Úgyhogy most így hirtelen kicsit váratlanul ért, hogy néhány óra múlva már a fogorvosi székben kell ülnöm, de nem nagyon volt választásom.

A gyökérkezelés menete nem egy hosszú folyamat (ideális esetben), de én hosszú-hosszú óráknak éreztem a székben eltöltött időt. A doktornő nagyon alapos munkát végzett, az nem vitás, de mire elköszöntem tőle, már mozgatni is alig bírtam a számat és rendesen feldagadt az egész arcom. Az asztalos csak nézett, amikor odaértem hozzá, de nagy nehezen elmagyaráztam a helyzetet és rátértünk arra, hogy milyen bútorokat szeretnék csináltatni.